Ejie Najihah


LandOwner

This blog tells you nothing except the story of an ordinary girl's life. Oh ya! This blog contained quotes and short stories as well

KENAPA SAYA PERLU DEACTIVATED FACEBOOK ?



Friday, 8 June 2012 | 14:50 | 0 ?
greetings people !

gahhh. it's been 15 minutes that i'd deactivated my facebook account. Don't worry, TAK block u okay ? -.-'
so yang tinggal sekarang just blog and twitter . buhsannnn . kenapa tak deactivate twitter and blog? sebab twitter dan blog kurang menggoyahkan iman berbanding facebook even bertahun-tahun dah berkecimpung dengan facebook (melalui kajian yang tidak diiktiraf yang telah dibuat sebelumnya)

KENAPA DEACTIVATE FACEBOOK ?

entahlah. yang pasti, instinct kuat sangat suruh deactivate. hebat kan? :p
second of all, maybe nak melarikan diri dari masalah. and masalahnya ialah, kat facebook ada muka-muka yang menyakitkan hati..KOT. well, macamlah tak tahu facebook tu banyak menimbulkan masalah.. *sigh*
next is sebab nak spm. so, start kawal diri dari sekarang sebelum semuanya terlambat. KAN? yang pasti, study belum mula lagi. hewhewhew~
i wonder, berapa la result yg aku dapat nanti.. maklumlah, kite ni insan biasa je.. bukan student kesayangan guru, bukan budak pandai.. boleh dikatakan di tahap yang medium point la..
lagipun, facebook bukannya ada benda yang menarik sangat pun.. UNLESS nak stalk org yang kite suka.. etc ~
gahhhh. hidup tanpa facebook is like vampire without blood. in my case, vampire without human blood. kenapa? sebab vampire without blood, dorang akan terus mati., tapi aku tanpa facebook masih hidup lagi.. kenapa my case is like vampire without human blood? sebab, without human blood vampire masih hidup lagi. mereka ada makanan sampingan like animal punya blood. so, i'm the vampire without human blood sebab masih mampu hidup dengan blog and twitter. Facebook. Facebook..==

tettt! enough with facebook. BUHSANNNNN. Life sekarang? MISERABLE as i can see. sebab? belum ready lagi nak spm. semangat nak spm langsung xda or should i say lemah semangat? hmm. and second, banyak sangat konflik melanda. Pernah tak rasa kadang-kadang sayang kat orang tu, kadang-kadang benci sangat kat orang tu? ORANG TU doesn't always mean couple tapi ORANG TU merangkap sahabat-sahabat and orang sekeliling. Pernah tak rasa mcm tu ? pernah tak? Well thats what i am now. Perubahan yang paling ketara (yang diobserved oleh diri sendiri) i'm getting far away from people around me, love to be alone, malas nak layan orang, kurang mesra, langsung tak peramah sepertu dulu. and result exam hari tu pun menurun. aaaaaaaa!!! tension...... a bit :3

SOMEBODY, HELP ME!!!!!

second situation is...
Pernah tak heartache? tipulaa kalau cakap tak pernah. BERANI KERAT JARI :p
Heartache tak semestinya broken heart ala-ala couple things tu. eeeee. heartache is lebih kepada kecewa, sakit hati, tapi hati tak pecah lagi. huu. Sangat kecewa apabila ada kawan sumpah diri yang sangat kiut ini x'D . i mean, salah ke kalau tegur untuk kebaikan? tapi kemudian disumpah kat public..for the second time.. SEDIH + KECEWA bila sahabat baik sendiri lebih memilih couple dia berbanding kawan sendiri. Loosing friends when they are in love because they rather choose their partner instead of us. Is it a mother nature ?
For sure, ini adalah julung kalinya perkara ni terjadi. whoops!  i'm not the one who is in relationship okay? if i'm in the relationship, i will not forget my friends.. bukti? ahh tak perlu. bukan nya nak masuk mahkamah pun kan........................................

situasi ketiga..
a bit complicated.. about love damn things :3
semalam terfikir sampai tak boleh tidur.. do i ever loved someone? i mean the one that i really really really do loved. mmm, bila de'rewind' balik.. rasa mcm tak pernah kat sebab benda couple2 dulu tu just untuk memain.. and i believed its call LIKE not LOVE..kan? so literally, i never love someone (not included with parents teachers and friends kayy) ahah. FUNNY. for me, kalau kite betul-betul LOVE kat someone, kite won't be easily to forget them. i mean,for example, " waaa! dia dah ade makwe ke? melepas aku! cari yang  baru je laa.." kalau betul-betul LOVE kat someone tu, kite akan tunggu dorang and still love dorang even comes hell or high water.


but trust me, if that someone doesn't meant to be with us, we are meant to be with the one who is better :')

kan? bahbah, i put my dots here. assalamualaikum and goodbye. TAKE CARE GARNIER :p



|


Copyright ©. Code thanks to OhMissLinda.Re-edited by NayliIdzwati. With little helped of CikGee